detector.media
07.02.2017 17:21
Посол Німеччини скасував прес-конференцію через вислів про можливість виборів на Донбасі за окупації російських військ
Посол Німеччини скасував прес-конференцію через вислів про можливість виборів на Донбасі за окупації російських військ
Посольство Німеччини в Україні скасувало спілкування посла Ернста Райхеля з пресою, що мало відбутися у вівторок, 7 лютого, ввечері.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на інформацію посольства.

Прес-конференція посла Німеччини Ернста Райхеля в Україні була призначена перед початком урочистого прийняття з нагоди 25-річчя роботи дипустанови в Україні.

«Прийняття відбудеться, як і планувалося, однак прес-конференції не буде», - пояснили в посольстві.

Як зазначає «Європейська правда», у вівторок розпочався дипломатичний скандал навколо висловлювань посла Райхеля в інтерв’ю «РБК-Україна», в якому посол заявив, що вибори на Донбасі можливо провести і за присутності російських військ.

«Якщо українська сторона наполягає на тому, щоб провести вибори після того, як вона повністю візьме під контроль ситуацію в Донецькій і Луганській областях, тоді це означає, що Росія повинна виконати майже всі ті положення, які від неї залежать, і тільки після цього почнеться виконання важливих для Росії вимог.

Без сумніву, це досить складно собі уявити - проведення місцевих виборів без забезпечення безпеки. Але я переконаний, що це не є чимось неможливим, все залежить від умов. Можу навести історичний приклад. Останні парламентські вибори в НДР, які повинні були замінити комуністичний режим, відбулися в присутності Західної групи радянських військ і при тодішньому комуністичному режимі в НДР. Але вибори привели до його змін. Я звичайно ж не стверджую, що ситуація на Донбасі ідентична, я просто хочу сказати, що все залежить від обставин. Тому ми повинні зробити обставини такими, щоб вибори стали можливими», - сказав посол.

Пообіді в МЗС України повідомили, що посла Німеччини викликали для пояснень на зустріч з профільним українським дипломатом.

Міністр іноземних справ Павло Клімкін назвав «фарсом» пропозицію про вибори на Донбасі в умовах російської окупації.

«Два виборчих фарси під дулами російських автоматів - маємо дві окупаційні влади в окупованому Криму і на Донбасі. Фарсів досить!», - написав він у своєму  Тwitter.

Нагадаємо, німецький тижневик Der Spiegel вийшов з обкладинкою, на якій зображено президента США Дональда Трампа із закривавленим ножем та головою Статуї Свободи.

На фото - Ернст Райхель

Фото: «РБК-Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY