detector.media
06.02.2017 20:24
Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»
Пішов з життя засновник сайту «Горловские ведомости»
Директор інтернет-видання Горловка.ua, видавець KievMedia.City Олександр Белінський повідомив про смерть засновника і власника сайту «Горловские ведомости» Сергія Цяпи. Про це Олександр Белінський написав у своєму Facebook.

Про це Олександр Белінський написав у своєму Facebook.

«Пішла з життя людина, яка увійде в історію Горлівки як творець першого справжнього інформаційного онлайн-ресурсу. Сергій Цяпа - незмінний власник сайту «Горловские ведомости». Його мало хто знав. А ті, хто знали, дивувалися його силі волі, ретельності, терпінню і скромності. Він роками боровся за життя, не скаржачись на долю, і тільки рідні знали, як йому бувало важко і скільки випробувань довелося витримати», - написав Олександр Белінський.

За його словами, Сергій Цяпа багато років боровся із важкою хворобою.

«Я кілька разів бував у нього вдома, обмінювалися ідеями, обговорювали журналістику і IT.

Кілька років тому він перебував в нефрології та три рази на тиждень його підключали до апарату штучної нирки. Тоді, пам'ятаю, всі журналісти підключилися, щоб допомогти Сергію - хто грошима, хто інформаційною підтримкою, хто просто словами», - написав він про померлого.

Поруч із Сергієм Цяпою завжди була мама. Після окупації Горлівки вони переїхали до Києва, у вересні 2016-го повернулися назад до Горлівки.

«У Києві я з Сергієм бачився лише раз - на фотовиставці ще одного відомого горлівчанина, метра фотографії Володимира Лапшина. Людини, чиє серце не витримало того, що відбувається в рідному місті - він помер в сусідній Костянтинівці. Ідуть люди, з якими у мене особисто асоціювалася Горлівка. Це і Едуард Каштанівський, головний редактор «Кочегарки», і Володимир Лапшин, і історик Петро Жеребецький, і депутат Володимир Рибак...Спочивай з миром, Сергій!», - написав Олександр Белінський.

На фото – Сергій Цяпа

Фото: Facebook Олександра Белінського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY