detector.media
06.02.2017 19:26
Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці
Міноборони обмежило доступ журналістів на позиції ЗСУ в Авдіївці
Міністерство оборони України (МОУ) через ускладнення ситуації тимчасово обмежило доступ журналістів на передові позиції військових Збройних сил України (ЗСУ) в місті Авдіївці (Донецька область).

Про це повідомила речниця МОУ Оксана Гаврилюк у Facebook.

«В Авдіївці на передовій досить складна ситуація. Представників преси ми поки туди пустити не можемо», - написала вона.

Водночас Оксана Гаврилюк стверджує, що оператору Міноборони вдалося відзняти відео, яке доводить застосування російсько-терористичними силами забороненого озброєння.

«Є відео-докази застосування зі сторони російсько-окупаційних військ озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Посилання можна отримати у мене, в Управлінні комунікацій та преси МО, або Прес-центрі АТО. Відео чорнове», - написала вона.

Нагадаємо, за рішенням міністра оборони України в місті Авдіївці (Донецька область) розгорнуто прес-центр, у якому зв’язківці Збройних Сил України налаштували швидкісний інтернет.

Як повідомляє міністерство, з прес-центру журналісти зможуть оперативно передати матеріали в редакцію, відпочити, випити чаю чи кави.

Довідкова інформація за телефоном: +38 098 286 98 58.

Раніше Міністерство інформаційної політики України (МІП) висловило подяку всім журналістам, які зараз знаходяться в Авдіївці та, ризикуючи своїм життям, виконують свої професійні обов’язки – за словами відомства, «доносять світу правду про обстріли мирного населення та порушення перемир’я з боку країни-агресора на Сході України».

МІП також звертає увагу журналістів, які працюють в зоні АТО, що для власної безпеки слід тримати зв’язок із прес-центром АТО - вчасно подавати маршрути, місця географічного розташування, а також обов’язково використовувати засоби особистого захисту під час роботи.

ЗМІ у разі необхідності, звертатися за допомогою до прес-центру Міноборони в зоні АТО за телефоном: +38 068 187 93 57.

Прес-центр штабу АТО також звернувся до журналістів з проханням дотримуватися заходів безпеки, заздалегідь повідомляти про маршрути руху та мати при собі шоломи і бронежилети.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY