detector.media
06.02.2017 09:20
Влада РФ знову відмовилася видати Україні Сенцова й Кольченка
Влада РФ знову відмовилася видати Україні Сенцова й Кольченка
Росія відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Про це йдеться в листі Міністерства закордонних справ РФ, адресованому МЗС України від 9 січня 2017 року, повідомив сьогодні у Facebook заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

«Росія безпідставно відмовилася видати Сєнцова та Кольченка. Вважає їх своїми громадянами. Це "громадянство" було примусово нав'язане усім кримчанам одночасно з анексією Криму. Обидві ці дії Росії є нікчемним за міжнародним правом»,написав він.

Він також зазначив, що українська влада  буде добиватися повернення політв'язнів через міжнародні організації, що мають вплив на Росію, а також у рамках позовів, поданих до Європейського суду з прав людини.

 

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

МЗС України повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа», що у РФ не допускають українських консулів до засуджених за сфабрикованими звинуваченнями українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка через начебто їх належність до громадянства Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY