detector.media
03.02.2017 18:30
Окупаційна влада Криму продовжила арешт техніки адвоката Миколи Семени
Окупаційна влада Криму продовжила арешт техніки адвоката Миколи Семени
Російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова. Останній захищає кримського журналіста Миколу Семену, звинуваченого окупаційною владою півострова у «сепаратизмі».

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії». 

«Вчора дізналися, що на 30 днів продовжили утримання нашої техніки. Поки ми все пишемо вручну, користуємося чужою технікою. Поки працюємо так», – повідомив  3 лютого Едем Семедляєв.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності. 

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Фото: belprauda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY