detector.media
03.02.2017 16:10
Романюк розказала, як змусити слідчих ефективніше розслідувати злочини проти журналістів
Романюк розказала, як змусити слідчих ефективніше розслідувати злочини проти журналістів
Директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк вважає, що Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова має частіше проводити публічне засідання.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

«Створена при адміністрації президента платформа для діалогу потрібна. Та ми би хотіли, аби зустрічі проводились регулярно і хоча б раз на квартал зустріч була у публічному форматі. Дуже важливо посилати сигнал, що влада звертає увагу на безкарність стосовно злочинів проти журналістів», - сказала пані Романюк під час міжнародної конференції у Києві «Безпека журналістів як обов'язкова умова для вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок».

За її словами, одразу після запуску Ради спостерігався ріст розслідувань.

«Коли ми запустили цю раду, то у перший квартал спостерігали ріст розслідувань. Ми були просто вражені. Але поступово розслідуваність почала спадати і на останній квартал прогресу не було. Публічний запуск ради стимулював слідчих на місцях», - додала вона.

Нагадаємо, у лютому минулого року президент Петро Порошенко створив Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова. Рада працює як дорадчий орган, який розроблятиме рішення для подолання проблем ЗМІ.

У 2016 році на неокупованій території України було зафіксовано 264 випадки порушень свободи слова, що приблизно на 15% менше, ніж минулого року (у 2015 році ІМІ зафіксував 310 порушень свободи слова в Україні, у 2014 році – 995 випадків). До суду були скеровані 12 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних відносно журналістів.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY