detector.media
03.02.2017 15:40
8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ
8 лютого – прес-конференція щодо запуску проекту VoxConnector для регіональних ЗМІ
Захід відбудеться 8 лютого о 13.00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру (вул. Хрещатик 2).

Проект VoxConnector покликаний забезпечити локальні медіа ексклюзивними матеріалами про причини й очікуваний вплив реформаторських новацій на кожного українця, а також надати доступ регіональним ЗМІ до найкращих й неупереджених експертів.

Можливість доступу громадян до якісної та неупередженої інформації є обов’язковою умовою існування й розвитку демократії. Під час реформ доступність до якісного й збалансованого контенту про втілення новацій, їх цілі та очікуваний вплив, є життєво критичною необхідністю: без цього зміни не набувають достатньої підтримки більшості громадян.

За даними TNS Україна, показник поінформованості громадян про прогрес реформ погіршився: відсоток українців, які нічого не чули про хід реформ зріс з 13% у 2015 році до 18% у 2016 році.

В Україні критична ситуація з неупередженістю медіа - левова частина загальнонаціональних ЗМІ перебувають під впливом політиків та великого бізнесу й можуть використовуватися для відстоювання політичних та комерційних інтересів.

Якість комунікації реформ владою є незадовільним. При цьому експертне середовище зосереджене у Києві й більша частина локальних ЗМІ не має оперативного доступу до об’єктивної експертизи.

Для вирішення останньої проблеми VoxUkraine спільно з Центром економічної стратегії та Реанімаційним Пакетом Реформ створили проект VoxConnector. Його мета  - забезпечити доступ регіональних ЗМІ та їх аудиторії до якісної інформації, а також побудова стійкого діалогу між локальними медіа та незалежними експертами.

На прес-конференції відбудеться презентація проекту VoxConnector, його ключових експертів та регіональних партнерів, а також будуть представлені результати експрес-опитування VoxUkraine щодо зацікавленості локальних ЗМІ у контенті про суть реформ та економічних подій.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, співорганізаторами проекту є Центр економічної стратегії та Реанімаційний Пакет Реформ - РПР.

У прес-конференції візьмуть участь головний редактор VoxUkraine Борис Давиденко, координатор грантових програм Посольства США в Україні Діна Бернардін, виконавчий директор ЦЕС, член ради РПР Гліб Вишлінський, керівник відділу комунікацій РПР Ірина Соломко, менеджер VoxConnector Кирило Єсін, редактор VoxConnector Галина Калачова.

Контакт для акредитації:
Кирило Єсін, тел. 093 506 806 5, email: voxconnector@gmail.com.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY