detector.media
03.02.2017 12:00
Мацука пояснив, чому розмістив у Facebook посилання на «стрім» Life.ru з Донецька
Мацука пояснив, чому розмістив у Facebook посилання на «стрім» Life.ru з Донецька
Керівник проекту «Громадське ТБ Донбасу» Олексій Мацука пояснив причину появи на особистій сторінці у Facebook посилання на російське ЗМІ Life.ru, яке, начебто, мало робити трансляцію з окупованого Донецька

Пояснення він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, пост мав бути розміщений для внутрішнього користування журналістів «Громадського ТБ Донбасу» в групі ЗМІ, однак повідомлення, як стверджує Мацука, помилково потрапило на його особисту сторінку.

«Чергова маніпуляція від Лайф ньюз. Цей канал написав, що веде стрім з Донецька. Що може бути важливіше, щоб з'ясувати як йдуть справи, ніж прямий стрім з місця подій? Ми в редакції вночі почали дивитися і з'ясували, що це ніякий не стрім, а повторюється запис. Я розшарив цей лінк для редакції близько 12 ночі в нашій групі, але потім побачив, що шер з’явився в моїх стрічках соцмереж. Будьте на чеку, коли бачите "лайф" і перевіряйте новини самостійно. Пам'ятаю як в 2014 році цей лайф представив проукраїнський мітинг в Донецьку як проросійський, бо туди прийшло багато людей, а лайфу потрібна була картинка проросійського Донецька. В цілому ж, на день ми відпрацьовуємо по 3-4 фейки зі стрічок, але згоден, що і самим треба бути дуже уважними. Готовий відповісти на всі питання», – написав журналіст.

Нагадаємо, 2 лютого Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на Авдіївський напрямок прибула знімальна група російського телеканалу Life.ru з метою зйомки провокаційних сюжетів про бійців АТО.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY