detector.media
02.02.2017 14:20
Порошенко порадив ЄС створити російськомовний телеканал для боротьби з пропагандою РФ
Порошенко порадив ЄС створити російськомовний телеканал для боротьби з пропагандою РФ
В інтерв'ю німецькому виданню Berliner Morgenpost президент України Петро Порошенко порадив Європейському Союзу створити російськомовний телеканал для боротьби з пропагандою Російської Федерації.

Про це пише інформагентство УНІАН.

«Європейці повинні опиратися популістській пропаганді – саме з Росії. Вам потрібна нова комунікаційна стратегія. Добре б порадити Європейському Союзу створити транснаціональний телеканал російською мовою. Тоді виборці російського походження в Європейському Союзі більше не могли б покладатися на пропагандистські телеканали на кшталт Russia Today. У вас є альтернативне джерело інформації. Це сприяло б зміцненню демократії в Європі», - заявив Порошенко.

Як відомо, вже існує спрямований на російськомовну аудиторію цілодобовий телеканал «Настоящее время» - спільний проект «Радіо Свобода» і «Голосу Америки», що фінансуються урядом США. Редакція телеканалу розташована в Празі (Чехія), журналісти працюють у Росії, Україні, Азербайджані, Грузії, Киргизстані та інших країнах.

Нагадаємо, сьогодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про те, що на Авдіївський напрямок (Донецька облатсь) прибула знімальна група російського телеканалу Life.ru з метою зйомки провокаційних сюжетів про бійців АТО.

Влітку 2016 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що 31 серпня – 1 вересня журналісти російських телеканалів беруть участь у постановочних зйомках нібито обстрілів навчальних закладів на окупованій терористами території з боку позицій українських військових.

Зазначимо, як свідчить опитування «Левада-центру», телебачення для жителів Росії залишається основним джерелом інформації про події у країні та світі: йому вірять 59% росіян. Три роки тому таких було 51%. На другому місці у «рейтингу довіри» - інтернет-видання, яким довіряють 20% респондентів. Інформації від друзів і соціальних мереж довіряють 12% росіян, відмічають соціологи.

На фото - Петро Порошенко

Фото: W-n.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY