detector.media
31.01.2017 10:39
У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт
У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт
Житомирський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводить досудове розслідування у справі несанкціонованого втручання в роботу сайту «Житомир.info»

Про це повідомляється на сайті видання.

Відповідні дані 27 січня внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Заява про вчинення злочину була подана в ГУНП 29 грудня 2016 року.

«Кримінальне провадження відкрите за ч.1 ст.361 КК України – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації», - йдеться в повідомленні.

Як пояснює видання, санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу від 600 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Як повідомляв «Детектор медіа», приблизно з 15:00 16 грудня на сайт «Житомир.info» почала здійснюватися DDoS-атака, яка тривала майже дві доби. Пізніше Державна служба спецзв'язку підтвердила, що на сайт Житомир.info в грудні минулого року здійснювалася цілеспрямована DDoS-атака.

Як зазначено на сайті «Житомир.info», це вже не перша DDoS-атака на видання. «Хакери» атакували сайт в грудні 2013 року та в жовтні 2014 року.

Фото: Threatpost, «Житомир.info»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY