detector.media
29.01.2017 17:03
Чубаров сподівається, що кримськотатарською мовою виходитиме додаток до газети на Херсонщині
Чубаров сподівається, що кримськотатарською мовою виходитиме додаток до газети на Херсонщині
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в газеті «Приазовская правда», яка видається в Херсонській області, може з'явитися вкладка кримськотатарською мовою.

Про це він сказав 29 січня заявив під час зустрічі з кримськими татарами з селі Щасливцеве Херсонської області, повідомляють «Крим.Реалії».

Кримські татари-мешканці Щасливцевого cпитали Рефата Чубарова про можливість виписки газет і журналів з Криму рідною мовою, щоб молодь і діти вчилися кримськотатарської.

«Це одне з тих питань, які можна й потрібно вирішувати. Зараз є пропозиція зробити вкладку у вашу "Приазовскую правду". Що стосується Криму, то там все змінилося, і змінилося в гірший бік. У нас є деякі кримські ЗМІ, які можна було б зараз отримувати», – заявив Рефат Чубаров.

Нагадаємо, у липні 2016 року стало відомо, що кримськотатарська радіостанція «Мейдан» через два роки після втрати своїх кримських частот повертається в український ефір – у Херсонській області.

28 липня 2016 року нова кримськотатарська радіостанція «Хаят» перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 103,5 МГц у селі Василівці Херсонської області. Радіо «Хаят» - це радіостанція агентства «Кримські новини» (QHA). Власницею і директоркою ТОВ «Агентство “Кримські новини”» є Гаяна Юксель.

На фото – під час зустрічі

Фото: QHA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY