detector.media
27.01.2017 18:16
Суд у США розгляне справи шістьох журналістів, які висвітлювали протести проти Трампа
Суд у США розгляне справи шістьох журналістів, які висвітлювали протести проти Трампа
У США судитимуть шістьох журналістів, заарештованих під час висвітлення заворушень у день інавгурації президента Дональда Трампа 20 січня.

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на The Guardian

Журналіст Еван Енгел з веб-видання Vocativ, веб-документаліст Джек Келлер, журналісти Метт Хоппард, Шей Хорс, Аарон Канту, а також репортер  Олександр Рубінштейн з американської редакції російського телеканалу RT були заарештовані поліцією, коли виконували свої професійні обов’язки під час акції проти інавгурації Дональда Трампа у Вашингтоні.

Наразі всі вони звільнені до подальших судових засідань у лютому та березні.

Чотирьом з журналістів наразі висунуті звинувачення. Документалісту, фотожурналісту, лайф-стримеру та фріланс-репортеру закидають найсерйозніші звинувачення за законами округу Вашингтон щодо заворушень. Їх було затримано під час конфлікту поліції з демонстрантами. Якщо їхню провину буде доведено, на кожного з них чекає до 10 років в'язниці та $25 тис.

«Ці звинувачення абсолютно недоречні. Ми стурбовані тим, який тривожний сигнал вони посилають журналістам, що висвітлюватимуть протести в майбутньому», - заявив головний програмний координатор Комітету з захисту журналістів Карлос Лаурія.

Нагадаємо, раніше російський телеканал RT повідомив, що у США щодо кореспондента Олександра Рубінштейна, який висвітлював протести в день інавгурації Дональда Трампа, заведено справу про участь в масових заворушеннях.

На фото – на передньому плані Джек Келлер, який був заарештований поліцією на 36 годин

Фото: The Guardian

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY