detector.media
27.01.2017 16:41
У Посольстві США заявили, що арешт Курбедінова є прикладом погіршення ситуації з правами людини в Криму
У Посольстві США заявили, що арешт Курбедінова є прикладом погіршення ситуації з правами людини в Криму
Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

Про це йдеться на офіційній сторінці Посольства США в Україні у Twitter.

«Посол Йованович: Арешт кримськотатарського адвоката Курбедінова та активіста Салієва - ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму», - йдеться у повідомленні Посольства.

Посол Йованович: Арешт кримськотатар адвоката Курбедінова та активіста Салієва -ще один приклад погірш ситуації з прав людини в окупов Криму

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 27 січня 2017 р.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Він був визнаний винним в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештований на 10 діб. 

Крім того, в Бахчисараї суд заарештував на 12 діб затриманого вранці в четвер, 26 січня, кримськотатарського активіста Сейрана Салієва. Його визнали винним за двома статтями (20.29 КоАП Росії (поширення екстремістських матеріалів) і 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій).

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY