detector.media
26.01.2017 13:33
Сущенко повідомив, що йому не дають читати українську пресу
Сущенко повідомив, що йому не дають читати українську пресу
Затриманий в РФ журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко не отримує української преси, незважаючи на те що вона представлена в підписному каталозі друкованих ЗМІ в «Лефортово» і він оформив на неї замовлення.

Про це журналіст написав своїм рідним, повідомляє «Укрінформ».

За словами Сущенка, він замовив як російські видання, так і одне українське – «Дзеркало тижня» російською мовою, яке можна виписати за передоплатою. Проте не отримав жодного номера минулого року.

«Арештанти можуть підписатися на це видання, але ось отримати його ніяк не можуть», - написав журналіст.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY