detector.media
26.01.2017 09:11
Стець назвав продовження арешту Сущенка зневагою РФ до міжнародних організацій
Стець назвав продовження арешту Сущенка зневагою РФ до міжнародних організацій
Подовження Лефоровським райсудом Москви терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 квітня 2017 року свідчить про зневагу з боку Росії до рішень міжнародних організацій.

Про це заявив міністр інформаційної політики України (МІП), повідомляє прес-служба відомства.

«Сьогодні в Москві продовжили арешт нашого журналіста ІА "Укрінформ" Романа Сущенка ще на три місяці. Це означає, що нам дають чітко зрозуміти: ані думка міжнародних правозахисних організації, ані їхні правові резолюції не впливають на рішення РФ. Зневага та небажання йти на діалог – агресія не тільки відносно України. Нам знову дали зрозуміти, що свобода слова – цінність, яка відсутня в РФ», - сказав Стець.

Нагадаємо, 25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY