detector.media
25.01.2017 16:43
Наступний серіал Тетяни Гнєдаш на каналі «Україна» буде українською мовою
Наступний серіал Тетяни Гнєдаш на каналі «Україна» буде українською мовою
Керівник продакшну Front Cinema, сценаристка Тетяна Гнєдаш пише сценарій нового серіалу для каналу «Україна» «Обручка з рубіном» українською мовою про українських героїв.

Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі холдингу «Медіа Група Україна» (МГУ), розповівши про збільшенням україномовного контенту в ефірі та прокоментувавши питання регулювання української мови в медіа.

Стратегічне рішення холдингу – збільшувати обсяг україномовного контенту в ефірі. «Ми інвестуємо у його виробництво і вже точно не збираємося звертати з цього шляху», - повідомили в МГУ.

Ефір телеканалу «Україна» двомовний, але, за даними прес-служби холдингу, впродовж останніх 10 років обсяг трансляцій українською мовою в ефірі каналу «Україна» та інших каналів групи поступово збільшувався.

«Це стосувалося, перш за все, інформаційних програм, розважальних, спортивних трансляцій. За останній рік ми вийшли на якісно новий етап – знімаємо серіали українською мовою: з успіхом пройшов в ефірі каналу “Україна” серіал “Черговий лікар”, і вже незабаром відбудеться прем’єра другого сезону. Після двох успішних сезонів проекту “Агенти справедливості” третій навесні вийде вже українською. Триває робота над серіалом “Обручка з рубіном”, сценарій якого українською і про українських героїв пише Тетяна Гнєдаш. І надалі у слоті 18.00 на каналі “Україна” плануємо транслювати саме україномовні серіали. У програмі “Ранок з Україною” вже всі ведучі говорять українською, хоча для цього декому і треба було удосконалити власні знання. Незмінний ведучий програми “Говорить Україна” Олексій Суханов вчить українську, потроху починає переходити на українську в ефірі і власним прикладом демонструє, що це під силу кожному», - повідомила прес-служба МГУ.

Коментуючи законодавчі ініціативи з регулювання української мови в медіа (три законопроекти про мову), «Медіа Група Україна» виступила за саморегулювання або співрегулювання (погоджені дії індустрії та регулятора) в цьому питанні. Детальніше читайте тут.

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді були зареєстровані три законопроекти про мову (№ 5556, № 5669 і № 5670), які передбачають майже повну українізацію телевізійного та радійного ефіру, преси, книговидання, кінематографа та реклами. Законодавчі ініціативи спричинили активну дискусію в медійному середовищі.

На фото - Тетяна Гнєдаш

Фото надане Тетяною Гнєдаш

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY