detector.media
24.01.2017 13:16
Film.ua екранізує роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія»
Film.ua екранізує роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія»
Компанія Film.ua Group придбала права на екранізацію роману та розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції.

Про це повідомляє прес-служба Film.ua Group.

Компанія планує в лютому цього року представити проект в рамках European Film Market в Берліні. Шукати партнерів для екранізації українського роману будуть, в першу чергу, на тих територіях, де книга вже була видана - у Польщі, Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Продюсером стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська. 

«Роман описує Станіславів (нинішній Івано-Франківськ) під владою Австро-Угорської імперії - ми дуже мало знаємо про цей період і про побут людей в цій частині України, а насправді це надзвичайно цікавий етап, який необхідно показати. 

Я досить довго виношувала цю ідею, виклала її на папері. Перша ж зустріч із авторкою підтвердила, що наші думки збігаються з трактуванням багатьох аспектів книги і подальшої адаптації до екранної версії. Для мене був дуже важливим момент розуміння з автором, а з Софією ми відразу знайшли спільну мову», - зазначила продюсерка.

За словами Софії Андрухович, під час роботи над книгою вона не думала про можливу екранізацію, проте коли роман було опубліковано, письменниця отримувала дуже багато відгуків українських, австрійських та польських читачів про його кінематографічність: «Коли ж зрозуміла, що цього разу все серйозно — зраділа. Сумніви були і стосувались вони невпевненості щодо того, чи не варто зачекати на когось іншого, хто точно не зіпсує ідею. Але після розмов із Надією Зайончковською я відчула зацікавлення і довіру.

Я впевнена, що сценарій і стрічка будуть дуже відрізнятись від оригіналу. Думаю, це будуть зовсім різні твори — і це нормально. Я написала роман “Фелікс Австрія”, за який відповідальна. За всім іншим буду з цікавістю і насолодою спостерігати та вболівати».

PR та маркетинг директор Film.ua Group Поліна Толмачова зазначила, що для Film.ua Group робота над екранізацією цього роману – важлива частина стратегії, до якої входить створення фільмів та телевізійних проектів за видатними класичними та сучасними творами української літератури. Вона також нагадала, що восени 2017 року на екрани вийде «Сторожова застава» за романом Володимира Рутківського, йде робота над анімаційним проектом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами п'єси Лесі Українки, в розробці повнометражна стрічка «Захар Беркут» за повістю Івана Франка, восени планується початок виробництва мінісеріалу «Лемберг» за романом Богдана Коломійчука, в розробці й інші проекти. 

Довідка: Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано в Польщі.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY