detector.media
22.01.2017 17:02
Азербайджанський журналіст, що поставив Лаврову питання про Карабах, зазнав репресій
Азербайджанський журналіст, що поставив Лаврову питання про Карабах, зазнав репресій
Звільнено з роботи російського кореспондента телеканалу Lider TV Анара Гасанова, який задав питання міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову на прес-конференції 17 січня.

Про це повідомляє Minval.az з посиланням на власні достовірні джерела.

Видання наводить питання журналіста Анара Гасанова, яке він поставив Сергію Лаврову: «Якою буде позиція Москви в разі початку контртерористичної операції на окупованих територіях і очищення від окупаційних сил, чи закриє на це очі Москва або буде втручатися у внутрішні справи Азербайджану?».

Міністр Лавров на це відповів: «Це вже не є виключно темою внутрішніх справ Азербайджану з приводу Нагірно-Карабахського конфлікту», що викликало занепокоєння в деяких колах Азербайджану.

Згідно з інформацією, «клопотання» про припинення діяльності в Росії журналіста підняв особисто посол Азербайджану в Росії Полад Бюльбюльогли. Він вважає, що питання журналіста і відповідь на нього Сергія Лаврова завдали шкоди дружнім відносинам між країнами. Посол вважає питання журналіста «провокаційним» і навіть образив журналіста за це.

На думку ряду експертів, Анар Гасанов задав дуже питання, яке показало регіону і всьому світу справжню політичну лінію Росії щодо Карабаху.

Нагадаємо, в Азербайджані приватний телеканал ANS зняли з ефіру. Редакцію звинувачують в нанесенні шкоди «стратегічним» відносинам з Туреччиною. Причиною став анонс інтерв’ю з турецьким релігійним проповідником Фетхуллахом Ґюленом. Турецька влада вважає його натхненником спроби невдалого державного перевороту в країні. Як відомо, Ґюлен живе в США  через політичні переслідування на батьківщині.

На фото - Анар Гасанов

Фото: Minval.az

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY