detector.media
Галина Петренко
21.01.2017 20:40
Битва за «Правило бою»: як створювався український спортивний повнометражний екшн
Битва за «Правило бою»: як створювався український спортивний повнометражний екшн
20 січня у Києві відбувся допрем’єрний показ повнометражного фільму «Правило бою». Це український спортивний екшн виробництва Good Morning Film і Garnet International Media Group, знятий режисером Олексієм Шапарєвим

У широкий прокат фільм вийде 26 січня. Крім Києва, допрем’єрні покази стрічки вже пройшли в Харкові, Дніпрі та Одесі.

Окрім досвідчених акторів Олексія Горбунова, Станіслава Боклана, Ахтема Сеітаблаєва, Влада Никитюка, Даші Трегубової, Дмитра Ступки та інших, у фільмі знялися одразу кілька кінодебютантів: одну з головних ролей – боксера-початківця Ігоря – зіграв лідер музичного гурту O.Torvald Женя Галич (він же – співавтор саундтреку фільму), чемпіон світу з боксу Олександр Усик виконав роль відомого боксера-професіонала, бойовий хореограф Сергій Житніковський – боксера-супротивника (він же поставив усі бої в фільмі), телеведуча Поліна Логунова – подружку ватажка банди, спортивний телеведучий та директор телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» Олександр Денисов – ведучого боксерських поєдинків. А в ролі сестри головного героя Тараса знялася донька режисера Марічка Шапарєва.

А ще при перегляді фільму цікаво рахувати бренди в кадрі: тут вам і Semki, і «Моршинська», і Nike, і Volkswagen, і Roshen, і «Сндкт». У відповідь на моє запитання Олексій Шапарєв запевнив, що все це оплачений продакт плейсмент.

Заявлений продюсерами бюджет фільму – близько $0,5 млн. Інвестором виступив білоруський бізнесмен Максим Лещенко. Дистриб’ютор картини – UFD, показ запланований на більше як 100 екранах. Також фільм сподіваються продати за кордон: за словами одного з його продюсерів Андрія Єрмака, наразі інтерес до картини проявили 15 країн і перемовини з ними знаходяться на етапі фіналізації. Готують автори «Правила бою» і 4-серійну версію фільму, яку канал ICTV планує показати в другій половині 2017 року.

Партнера для створення телеверсії продюсери картини знайшли не одразу: при тому, що зйомки «Правила бою» стартували на початку 2016 року, про виробництво телеверсії оголосили лише в грудні. А перед тим потенційним телепартнером називали канал «2+2». Деяка затримка сталася і з датою кінопрем’єри: спочатку стрічку планували випустити в кінці 2016 року. Перенесення дати прем’єри на січень 2017-го продюсери тоді пояснювали бажанням підготувати фільм до виходу на світовий ринок і, зокрема, необхідністю продублювати його кількома мовами.

Присвячена презентації фільму прес-конференція теж не була для авторів стрічки легкою: першими взяли слово кінознавці, які розкритикували сценарій. А ще від журналістів прозвучало запитання про те, чи не дисонує з українською мовою фільму переважно російськомовний саундтрек. Колеги, будьмо реалістами: актори грали російською – українською фільм дублювали для прокату в Україні. І перспективи його міжнародної дистрибуції – це, в першу чергу, країни нашого ближнього зарубіжжя.

Тимчасом Олексій Шапарєв уже планує нові проекти: починає роботу над «Гвардією-2». На черзі – «Крути. 1918» за участі Держікно та польського копродюсера, повнометражний фільм «Контрзахід» («Контрмера») та серіал «Саранча». Деталі про свої нові проекти, роботу з акторами-початківцями, пошук інвесторів та емоції від спілкування з представниками українського бізнесу режисер розповів у відеоінтерв’ю «Детектору медіа»:

Олексій Шапарєв: «Має бути люфт на якісь дозйомки – наприклад, може знадобитися десь кадр дозняти… У нас же всі бідні-злиденні і через це замість того, щоб нормально знімати з виробітком хоча б 3-5 хвилин, як в усьому світі, у нас потрібно шарашити 15-20»

Продюсери Андрій Єрмак і Артем Колюбаєв, співак і актор Женя Галич

Акторське подружжя: Дмитро Ступка і Поліна Логунова

Поліна Логунова і Павло Лі

Станіслав Боклан

Продюсер, інвестор фільму Максим Лещенко і Ахтем Сеітаблаєв

Олексій Шапарєв

Влад Никитюк

Сергій Житніковський

Дмитро Ступка, Роксолана Кравчук і Влад Никитюк

Мало яка вечірка обходиться без Монро в якості гості

Екс-генпродюсер NewsOne Олексій Семенов був не єдиним телеменеджером, який прийшов на презентацію. Але інші переважно ховалися в кулуарах

Сергій Лавренюк, Ольга Навроцька і Юрій Горбунов

Олена Сниткова і В'ячеслав Соломка

Володимир Філіппов

Павло Казарін

SAHA

Костянтин Бочаров

Гурт «Без обмежень»

Фото й відео: Валентина Балабанова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY