detector.media
21.01.2017 15:29
Один з власників телеканалу «Інтер» заявив про необхідність тісних контактів з Трампом
Один з власників телеканалу «Інтер» заявив про необхідність тісних контактів з Трампом
Перебуваючи у Вашингтоні, де відбулася інавгурація 45-го президента США, народний депутат від «Опозиційного блоку», один із власників групи каналів «Інтер» Сергій Льовочкін зазначив, що для просування мирних ініціатив України потрібно зміцнювати контакти з новою американською владою.

Про це повідомляє сайт «Опозиційного блоку».

Сергій Льовочкін  сподівається, що президент США Дональд Трамп триматиме українське питання в полі своєї уваги, і це, на переконання нардепа, допоможе Україні стати мирною країною.

«Є сподівання на те, що новообраний президент буде тримати українське питання в полі своєї уваги, і те, що ця нова енергія дасть нарешті Україні можливість стати мирною країною… Мир – це перший пріоритет для українських політиків», – сказав Сергій Льовочкін. 

Народний депутат упевнений, що присутність українських політиків у Вашингтоні сприятиме встановленню контактів з новою адміністрацією США та відновленню миру в нашій країні.

«Ще два місяці тому багато хто просто брав участь у кампанії опонента новообраного президента Трампа, багато хто взагалі не вірив у можливість його перемоги. А зараз тут у Вашингтоні є навіть певна  черга з тих, хто бажає участь взяти в інавгурації. Але я ставлюся до того, що українці сюди їдуть, дуже позитивно. Тому що нам всім потрібен мир, і заради цього нам потрібно встановлювати якомога більше контактів і відкривати нові можливості співпраці з новою адміністрацією», – наголосив Сергій Льовочкін.

Нагадаємо, «Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що фракція «Опозиційний блок» близька до розколу на дві парламентські групи.

Співрозмовники пояснюють, що фракція складається з двох частин: одна орієнтована на олігарха, власника каналу «Україна» та інших медіаактивів Ріната Ахметова, інша – на двох власників телеканалів групи «Інтер», колишнього главу Адміністрації президента Сергія Льовочкіна та олігарха Дмитра Фірташа. Ще кілька людей орієнтуються на Віктора Медведчука.

За словами джерел, причини можливого розколу зводяться до того, що через бізнес-інтереси Ахметов виступає проти дострокових виборів, натомість група Льовочкіна-Фірташа навпаки прагне дострокових виборів, щоб посилити свій вплив у парламенті та уряді. Лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко заявив, що «фракція єдина як ніколи».

Водночас співрозмовник у фракції, орієнтований на Ріната Ахметова, розповів, що або наступного тижня або 7 лютого буде рішення фракції Оппоблоку з цього питання.

«Співвідношення буде приблизно 24 людини наших (крило Ахметова - ред) і 18 Фірташа-Льовочкіна», - сказав співрозмовник.

Однак він відмовився уточнити, хто стане лідером групи депутатів, орієнтованих на Ріната Ахметова.

Наразі фракція налічує 43 депутати.

Як писав «Детектор медіа», співвласник «Інтера» Дмитро Фірташ стверджує, що не займається інформаційною політикою телеканалу та не має намірів його продавати. «Мені таких пропозицій не надходило. Я особисто ні з ким не розмовляв на тему продажу каналу. Планів продавати "Інтер" у мене немає. Якогось тиску на мене, щоб я продав свою частку, я не відчуваю», –  сказав він.

Пан Фірташ також зазначив, що на каналі «немає ніяких проросійських новин», а редакційною політикою займається його партнер – Сергій Львочкін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY