detector.media
16.01.2017 09:29
Нацрада обіцяє оперативну реакцію на інцидент з російською «Битвою екстрасенсів» на СТБ (ДОПОВНЕНО)
Нацрада обіцяє оперативну реакцію на інцидент з російською «Битвою екстрасенсів» на СТБ (ДОПОВНЕНО)
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір оперативно відреагувати на показ каналом СТБ випуску російської «Битви екстрасенсів» виробництва каналу ТНТ за участі російських військових.

Про це «Детектору медіа» повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Ще з вечора було дано розпорядження [апарату] про підготовку службової записки. Ефір записано. На підставі службової записки будуть прийматися подальші рішення за процедурою (призначення перевірки тощо). Ми працюємо над цим, і реакція Національної ради буде оперативною. Це жорсткий факап», - зазначив пан Костинський.

Член Нацради позитивно відреагував на принесені керівником каналу СТБ Володимиром Бородянським вибачення телеглядачам: «Вибачення – це те, що має бути. І він (Володимир Бородянський. – ДМ) правильно відреагував. У нас виробилася правильна практика, коли топ-менеджери реагують і публічно вибачаються, не чекаючи рішення Нацради чи результатів перевірок».

Згодом на своєму сайті Нацрада повідомила, що розгляне питання трансляції «Битви екстрасенсів» з російськими військовими на найближчому засіданні 19 січня. Нацрада винесе це питання на розгляд з голосу (його немає в оприлюдненому на сайті порядку денному засідання) й «ухвалить рішення відповідно до чинного законодавства».

Нагадаємо, 15 січня канал СТБ показав випуск «Битви екстрасенсів» виробництва російського телеканалу ТНТ, учасниками якого були російські військові, у тому числі один військовий, який воював на Донбасі. Цей інцидент викликав обурення телеглядачів у соцмережах.

Генеральний директор телеканалу СТБ і керівник медіагрупи StarLightMedia Володимир Бородянський вибачився за показ каналом російської «Битви екстрасенсів» за участі російських військових. Він поінформував про рішення припинити показ програми «Битва екстрасенсів» виробництва російського каналу ТНТ і звільнити співробітників, які допустили вихід в ефір програми за участі російських військових.

Фото: Наталя Шевяхова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY