detector.media
Детектор медіа
15.01.2017 23:35
У «Битві екстрасенсів» на СТБ показали російських військових, які воювали на Донбасі (ВІДЕО)
У «Битві екстрасенсів» на СТБ показали російських військових, які воювали на Донбасі (ВІДЕО)
Канал СТБ транслює російську версію «Битви екстрасенсів»

У третьому епізоді 17-го сезону «Битви екстрасенсів», яку знімає російський канал ТНТ і яку транслює канал СТБ, було показано російського військового, що воював на Донбасі. В ефірі СТБ цей випуск вийшов 15 січня.

Одним із випробувань у цьому епізоді, які належало пройти екстрасенсам, був занедбаний будинок, де шестеро російських військових влаштували засідки на різних поверхах. Екстрасенсам треба було пройти повз них, спустившись із даху на перший поверх, і вийти у двір. Один із учасників, чоловік-екстрасенс, сказав про одного з військових, що «він воював, і зовсім недавно». Коли ведуча уточнила в нього  чи в Сирії служив військовий, екстрасенс відповів: «Ні. Україна». Військовий пізніше підтвердив на камеру, що «служив там», маючи на увазі Україну. Також в іншому епізоді того ж випуску він, розмовляючи з екстрасенсом, додав, що його «принижували» та примушували копати собі могилу під час «служби на Україні»

У соцмережах глядачі обурені цим епізодом, багато хто називає російських військових «терористами ДНР», хоча жодних позначень на військових немає, вони просто в камуфляжі. Користувачі також пишуть, що кілька секунд програми, в якій екстрасенс з'ясовує, де саме воював росіянин, було вирізано. Проте СТБ показав українським глядачам чи то російського найманця, чи то строковика, який брав участь в окупації частини Донбасу повна версія програми доступна в інтернеті.

«Детектор медіа» звертатиметься по коментарі до Нацради та каналу СТБ щодо показу російських військових як героїв телевізійної програми на українському каналі.

Фото: facebook.com/Maks.Dizhechko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY