detector.media
15.01.2017 14:35
Познер висунув версію, що «Дождь» в Україні заборонили через критику української влади
Познер висунув версію, що «Дождь» в Україні заборонили через критику української влади
Відомий російський журналіст і телеведучий Володимир Познер прокоментував інформацію про заборону трансляції російського телеканалу «Дождь» на території України.

Про це він написав на своєму сайті «Познер онлайн».

«Сьогодні, перебуваючи далеко від Росії на відпочинку, я дізнався про рішення української влади заборонити мовлення телеканалу "Дождь" в цій країні. Я не знаю подробиць, мені невідомі причини, що спонукали українське керівництво прийняти таке рішення, тому утримаюсь від коментарів.

Скажу лише одне: як правило, влада забороняє ту чи іншу ЗМІ по одній-єдиній причині, а саме тому, що воно говорить неприємну для цієї влади правду. Я не здивуюся, якщо заборона "Дождя" на Україні пов'язано як раз з цією причиною», - заявив Володимир Познер.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а також тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини. Рішення щодо «Дождя» має набути чинності через місяць після оприлюднення.

Офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова у своєму Facebook повідомила, що звернеться в ОБСЄ через рішення Нацради про заборону трансляції в Україні російського телеканалу «Дождь».

Американська неурядова організація Freedom House вважає актом цензури заборону мовлення в Україні російського телеканалу «Дождь».

13 січня базований у Нью-Йорку Комітет захисту прав журналістів заявив, що українська влада має негайно скасувати розпорядження про заборону мовлення на території України російського телеканалу «Дождь».

Інформацію про припинення мовлення «Дождя» в Україні розповсюдила також представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович.

Згодом перша заступниця голови Верховної РадиУкраїни Ірина Геращенко порекомендувала представнику ОБСЄ з питань свободи слова Дуні Міятович звернути увагу на блокування роботи українських телеканалів у РФ та на Донбасі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY