detector.media
15.01.2017 11:05
У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу
У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу
Влада Німеччини активно готуються відбивати хакерські атаки під час виборів до парламенту. За словами федерального уповноваженого з проведення виборів Дітера Заррайтера, потужності обчислювального центру вже потроєні.

Про це повідомляє DW.com.

Федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер очікує хакерських атак під час вересневих виборів в бундестаг.

«Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаки, програємо різні сценарії», - сказав він в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Потужності обчислювального центру вже потроєні, можливо, крім того, будуть замінені комп'ютери і місця їх розташування. В екстреній ситуації можна буде скористатися урядовим центром кіберзахисту. Таким чином, за словами Заррайтера, з технічної точки зору парламентські вибори «захищені проти будь-яких спроб маніпулювання».

Разом з тим він попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль  безпосередньо в день голосування - наприклад, якщо з'являться повідомлення про те, що закриті конкретні виборчі дільниці. Щоб нейтралізувати дію підроблених новин, планується використовувати, зокрема, соціальні мережі, наприклад спеціальний канал в Twitter.

На випадок надзвичайної ситуації Дітер Заррайтер готовий використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс, щоб підготувати попередні офіційні результати голосування вже в день виборів.

Нагадаємо, Німецький парламент зазнав найбільшої у своїй історії атаки навесні 2015 року, після чого довелося повністю замінити IT-інфраструктуру, що коштувало 1,4 млн євро.

Федеральний уряд Німеччини передбачає, що на наступну виборчу кампанію до парламенту країни можуть впливати російські кібератаки і кампанії з дезінформації в інтернеті. За інформацію міністерства внутрішніх справ Німеччини, Росія втручатиметься у парламентські вибори. Тому влада Німеччини має намір створити підрозділ з ІТ-фахівців, які протидіятимуть кібератакам на критично важливі об'єкти інфраструктури, наприклад, електростанції або системи водопостачання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY