detector.media
15.01.2017 10:16
Захарченко не бачить проблеми у мовленні «Українського радіо», але все одно збирається глушити
Захарченко не бачить проблеми у мовленні «Українського радіо», але все одно збирається глушити
Глава так званої «ДНР» Олександр Захарченко зробив заяву щодо запуску мовлення «Українського радіо» на підконтрольній бойовикам території Донецької області й збирається глушити радіостанцію на її частоті.

Про це повідомляють «Новости Донбасса» з посиланням на заяву Захарченка на прес-конференції 14 січня.

«У Часів Яру знаходиться ця станція, яка буде вести мовлення на нашу територію. На сьогоднішній день, якщо ви увімкнете приймач, ми можемо зловити будь-яку, в тому числі - й українською мовою. За великим рахунком, ми вже 2 роки живемо з мовленням українського радіо», - сказав Олександр Захарченко.

Він також заявив, що не бачить проблеми у мовленні українського радіо. «Особливою проблеми в цьому не бачу. Але все одно дав наказ, щоб підготували рішення технічне, яке дозволяє саме це радіо на цій частоті глушити», - сказав Захарченко.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада надала Національній телекомпанії України (НТКУ) дозвіл на тимчасове мовлення на період проведення антитерористичної операції в селищі Часів Яр на окуповані території Донбасу.

НТКУ отримала дозвіл на тимчасове радіомовлення на середніх хвилях (частота 837 кГц) у селищі Часів Яр Донецької області з передавача потужністю 50 кВт. За словами члена Нацради Сергія Костинського, сигнал цього передавача покриватиме в тому числі й окуповані території Донбасу.

НТКУ планує транслювати на цій частоті інформаційні програми «Українського радіо», а також передачі, створені спільно з  «Голосом Донбасу», «Радіо Свобода», які адаптовані для мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей. За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці.

Як зазначають «Новости Донбасса», частота мовлення в денний час покриє окуповані Донецьк, Горлівку, Макіївку, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, а також Брянки та Алчевськ Луганської області. У нічний час покриття сигналом буде значно краще - він охопить всі тимчасово непідконтрольні уряду України райони Донбасу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY