detector.media
13.01.2017 19:42
Ревізія у Держкомтелерадіо виявила збитків майже на 300 тисяч гривень - аудит
Ревізія у Держкомтелерадіо виявила збитків майже на 300 тисяч гривень - аудит
Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Державного комітету телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) працівники Державної аудиторської служби України виявили низку порушень фінансової дисципліни. Ревізією було охоплено період діяльності Держкомтелерадіо з 1 січня 2014 року до 31 серпня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби.

Як стверджують державні аудитори, через відсутність контролю за правильністю визначення планової та фактичної собівартості книжкової продукції Держкомтелерадіо оплатило видавничі послуги за завищеною вартістю, через що зазнало збитків на суму 296 тис. грн.

Крім того, аудитори виявили порушення під час використання бюджетних коштів при укладанні договорів і їх виконанні на загальну суму понад 56,7 млн грн. Зокрема, у 2014-2015 роках без урахування читацького попиту, сформованого за даними бібліотек України, було закуплено видань на суму 45,6 млн. грн. (291 назва).

Окрім цього, до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2014-2015 роки, увійшли твори, на які видавництва не мали виключних майнових прав. Загальна вартість цих видань становить понад 8,4 млн. грн.

Попри обмеження щодо укладання договорів про друкування книжкової продукції з поліграфічними підприємствами Держкомтелерадіо прийняло та оплатило видавництвам роботи, здійснені через фізичних осіб-підприємців, на суму 736,7 тис. грн.

За результатами ревізії до Держкомтелерадіо направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії поінформовано Кабінет Міністрів України та Мінфін. Матеріали ревізії направлено до Національної поліції України для розгляду та прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2016 рік на програму «Українська книга» було передбачено 42 млн грн. На сайті Держкомтелерадіо розміщено проект переліку видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» в 2016 році. Цей перелік 23 лютого 2016 року схвалила колегія відомства та рекомендувала управлінню видавничої справи і преси доопрацювати його. Наприкінці березня колегія схвалила остаточний перелік програми «Українська книга».

Загалом 2016 року на отримання фінансування претендували 134 видавництва, які подали 1447 видавничих пропозицій на суму понад 333 млн грн, передбачених до випуску за програмою «Українська книга». До проекту переліку увійшли 237 видавничих проектів від 83 видавництв на загальну суму 41 млн 575,6 тис. гривень.

Усі попередні роки до виконання цієї програми були зауваження. Не виняток і 2016-й. «Детектор медіа» провів своє розслідування і виявив, що вагома перевага віддається одному видавництву – «Фоліо». Цей рік може стати останнім, коли кошти за програмою «Українська книга» роздає Держкомтелерадіо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY