detector.media
Ольга Лень
13.01.2017 15:34
Заява Freedom House – це взірець маніпуляції і перекручення логіки

«У той час, коли російські війська займають частину території України, життєво важливо, щоб російські пропагандисти мали доступ до української аудиторії», – так правильно треба читати заяву Freedom House.

«Заборона владою трансляції телеканалу «Дождь» – цензура, яка обмежує доступ українців до вибору точок зору», – стверджує Роберт Герман, віце-президент Freedom House з міжнародних програм.

Чому раптом українцям для отримання різних точок зору треба дивитися обов'язково телеканали країни-агресора? Хіба різні точки зору українці не можуть отримати в українських і світових ЗМІ? Хочеться запитати шановного віце-президента, він серйозно вважає, що світові ЗМІ аж так не здатні надати достатньо вичерпну інформацію про ситуацію в РФ? Обов'язково для цього споживати російську пропаганду?

Заява Freedom House - це взірець маніпуляції і перекручення логіки. Обмеження доступу до ЗМІ в сучасному світі можливе лише коли країна забирає у громадян супутникове телебачення і відключає доступ до певних сайтів через інтернет-провайдерів. Таким чином дійсно можливість отримати іншу точку зору обмежується. Адже доки людина може сама знайти якийсь контент, то ця "точка зора" для неї залишається доступною. До речі, саме на рівні відключення доступу до сайтів обмежує доступ РФ і Freedom House, схоже, це нітрохи не хвилює.

Коли ж країна припиняє трансляцію в кабельних мережах, то таким чином зменшує аудиторію певного каналу і обмежує саме телеканалу можливість доступу до глядача та охоплення аудиторії. І чому, скажіть, Україна не повинна робити нічого аби обмежити аудиторію телеканалів країни-агресора? Очевидно, що якраз навпаки - країни повинна обмежувати мовникам РФ можливість поширювати власну картинку світу на українського глядача. Таким чином це не у глядачів можливості скорочуються - як захочуть, тотвсе знайдуть і подивляться. Це скорочуються можливості у телеканалів РФ впливати на українську аудиторію. Така логіка і реалії сучасного інформаційного світу.

Джерело: Facebook Ольги Лень

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY