detector.media
12.01.2017 17:46
ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру
ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру
Сьогодні, 12 січня, в окупованому Росією Сімферополі силовиками було затримано активіста Українського культурного центру (УКЦ) Криму Андрія Виноградова.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на керівника Українського культурного центру Леоніда Кузьміна.

За його інформацією, співробітники ФСБ Росії затримали Андрія Виноградова і відвезли на допит. Кримчанин встиг повідомити про це Кузьміну по телефону.

Наталя та Андрій Виноградови. Фото: Facebook

Пізніше стало відомо, що разом з активістом Українського культурного центру Криму Андрієм Виноградовим співробітники ФСБ Росії затримали його дружину Наталю.

Вранці 12 січня силовики провели обшук в будинку сім'ї Виноградових і вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони. Після обшуку подружжя відвезли в так зване «Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополю», (Сімферополь, вул. Івана Франка, 13).

О 14 годині жінку відпустили додому, їй повернули мобільний телефон. Співробітники спецслужб взяли у кримчанки «розписку про нерозголошення інформації».

Андрій Виноградов поки знаходиться в управлінні ФСБ, до нього допустили адвоката.

Подружжя Віноградових виховує двох маленьких дочок. Чоловік працює консультантом в магазині.

Як нагадує «Українська правда», Український культурний центр в Криму було засновано в травні 2015 року. 9 січня 2017 року активісти центру звернулися до депутатів Верховної Ради України із заявою, в якій йшлося про необхідність надання допомоги у збереженні української культури і мови на території окупованого півострова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY