detector.media
12.01.2017 16:02
Нацрада затвердила зміну позивного радіостанції Руслани та продовжила їй ліцензію
Нацрада затвердила зміну позивного радіостанції Руслани та продовжила їй ліцензію
12 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила і продовжила строк дії ліцензії на мовлення львівській ТРК «Говерла» (ТОВ «ТРК “Говерла”»), яка 24 грудня перезапустилася у Львів як «Дуже радіо».

Нацрада затвердила зміну позивного радіостанції з Kiss FM на «Дуже радіо». Програмна концепція при цьому не змінилася.

Нацрада водночас з’ясувала, що радіостанція почала мовити з новим позивним 24 грудня, не чекаючи рішення регулятора про переоформлення ліцензії. Засновник радіостанції, чоловік і продюсер співачки Руслани Олександр Ксенофонтов уточнив, що в ефірі лунають і старий, і новий позивні: «ТРК “Говерла” як власник ліцензії Kiss FM представляє “Дуже радіо”».

Член Нацради Сергій Костинський наголосив, що радіостанція за законом не має права мовити з двома позивними. Тоді голова Нацради Юрій Артеменко запропонував колезі розібратися окремо, чи було порушення, – провести моніторинг. І поставив на голосування питання про те, хто за переоформлення і продовження ліцензії. Всі члени Нацради одноголосно підтримали це рішення.

Олександр Ксенофонтов розповів, що «Дуже радіо» - це перша в Україні концепція туристичної радіостанції. Радіокомпанія вирішила відмовитися від ретрансляції мережевого партнера (Kiss FM) і розвиватися як локальна станція. До речі, ліцензія ТРК «Говерла» і не передбачала ретрансляції. Очевидно, ретрансляція була оформлена як створення спільного продукту ТРК «Говерла» і мережі Kiss FM – за такою юридичною моделлю співпрацюють багато місцевих станцій і мережевих партнерів.

Нагадаємо, «Дуже радіо» розпочало мовлення 24 грудня у Львові на частоті 104,3 МГц. На «Дуже радіо» перейшли працювати більшість колишніх працівників радіо «FM Галичина» та один колишній ведучий радіо «Вголос». Нова радіостанція позиціонує себе як «перше туристичне радіо».

Юридичною особою радіостанції є ТОВ «ТРК “Говерла”». З кінця 2003 року радіостанція ретранслювала радіомережу MFM, а з листопада 2009 —Kiss FM. Власниками ТОВ «ТРК “Говерла”» є студія «Люксен», якою володіє співачка Руслана Лижичко та її чоловік, продюсер Олександр Ксенофонтов (70% і 15% відповідно), ще 15% «Люксену» належить ТРК «Люкс» (медіахолдинг мера Львова Андрія Садового та його бізнес-партнера Романа Андрейка).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY