detector.media
09.01.2017 14:10
Нідерландські журналісти заявляють, що поліція конфіскувала в них усі зняті на місці катастрофи MH17 матеріали
Нідерландські журналісти заявляють, що поліція конфіскувала в них усі зняті на місці катастрофи MH17 матеріали
Нідерландські журналісти Стефан Бек і Мікель Спеккерс, які провели в Україні близько тижня, і були затримані поліцією Нідерландів після їх повернення до Амстердаму, заявляють, що нідерландські правоохоронці конфіскували у них в аеропорті всі матеріали, зняті в окупованому проросійськими бойовиками Донбасі.

Про це вони повідомили в інтерв’ю російському пропагандистському каналу RT.

Як стверджують нідерландські журналісти, на місці катастрофи лайнера малайзійських авіаліній рейсу MH17 вони виявили уламки літака, які досі не були зібрані слідством.

В інтерв'ю RT Стефан Бек звинуватив прокуратуру Нідерландів в недбалості.

Нагадаємо, раніше видання NLTimes повідомило, що в аеропорту «Скіпхол» у Нідерландах у суботу вночі поліція вилучила уламки літака рейсу МН17, що був збитий над Донеччиною влітку 2014 року, в нідерландського журналіста Мікеля Спеккерса, який знімав документальний фільм в окупованому Донецьку.

У журналіста знайшли сумки з металевими уламками та, ймовірно, людськими рештками.

Водночас журналісти Стефан Бек і Мікель Спеккерс, які повернулися з поїздки в Донбас, заявили російському каналу RT, що у них вилучили всі відзняті матеріали.

«У нас конфіскували фрагменти лайнера, що розбився, ноутбуки, телефони, карти пам'яті і камери», - розповів Бек в інтерв'ю каналу.

Стефан Бек також заявив, що його вразила кількість уламків, які залишилися на місці катастрофи Boeing. «Там все ще багато матеріалів, і їх можна зібрати. Там не так небезпечно, як розповідають представники голландської прокуратури. Вочевидь, ми маємо справу з серйозною недбалістю», - цитує його російський пропагандистський канал.

Раніше поліція зазначила, що журналіст Мікель Спеккерс відмовився передати охоронцям правопорядку відзнятий ним на місці падіння літака МН17 фотографічний та відеоматеріал.

Як повідомлялося, 28 вересня 2016 року в Нідерландах Спільна слідча група, в яку входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 було збито 17 липня 2014 із ЗРК «Бук», який був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК «Бук». 

Нагадаємо, у вересні 2016 року сайт розслідувачів Bellingcat зазнав кібератак через розслідування катастрофи «Boeing» МН17.

У травні 2016 року на телеканалі ВВС Two був показаний скандальний документальний фільм про катастрофу малайзійського Boeing-777 рейсу МН17.  Як повідомив автор фільму-розслідування авіакатастрофи Майк Рудін, стрічка була створена, оскільки багато в РФ і на територіях підконтрольним сепаратистам, сумніваються в офіційній версії трагедії.

На фото - Мікель Спеккерс и Стефан Бек

Фото:  Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY