detector.media
08.01.2017 11:21
Міноборони Франції заявляє про необхідність посилення захисту від кібератак
Міноборони Франції заявляє про необхідність посилення захисту від кібератак
Міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що його країна не менш вразлива для кібератак, ніж США, тому Міноборони збільшить свої ресурси щодо захисту від них.

Про це передає «Українська правда» з посиланням на Reuters.

За словами Жан-Іва ле Дріана, є реальна загроза кібератак на об'єкти цивільної інфраструктури, таких як водопостачання, електрика, телекомунікації і транспорт. Крім того, існує небезпека кібератак, спрямованих проти французької демократії і ЗМІ.

Відповідаючи на питання, чи є у Франції імунітет від таких атак, Ле Дріан заявив: «Ні, звичайно, немає, ми не повинні бути наївними».

Нагадаємо, Федеральна служба захисту конституції Німеччини повідомила, що російські структури були причетні не лише до втручання у вибори в США, але також до атак на сервери ОБСЄ. Раніше стало відомо, що Федеральний уряд Німеччини передбачає, що на наступну виборчу кампанію до парламенту країни можуть впливати російські кібератаки і кампанії з дезінформації в інтернеті. 

У грудні у Литві заявили, що за кібератаками на урядові комп’ютери країни, вчинені протягом двох останніх років, стоїть Росія. Про це повідомив  глава литовського Центру кібербезпеки Рімтаутас Черняускас.

Раніше глава служби військової розвідки і безпеки Швеції (Must) Гуннар Карлсон заявив, що Росія є основним джерелом кібератак і операцій впливу проти його країни.

Фото: rbc.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY