detector.media
05.01.2017 19:01
Україні потрібна політика, яка б унеможливила виконання пунктів статті Пінчука - Іллєнко
Україні потрібна політика, яка б унеможливила виконання пунктів статті Пінчука - Іллєнко
Позафракційний депутат Верховної Ради, заступник голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко заявив, що стаття українського бізнесмена, мецената і власника медіахолдингу StarLightMedia Віктора Пінчука в Wall Street Journal, у якій він закликає Україну відмовитися від вступу в НАТО і ЄС в обмін на мир на Донбасі, не є політичною подією.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Це, на мій погляд, абсолютно не є політичною подією. Тобто важливо, щоб була якась дія, яка б унеможливлювала план, який намагається реалізувати п'ята колона в Україні», - вважає нардеп.

При цьому він зазначив, що в цьому році українців будуть схиляти до капітуляції.

«Ми повинні бути готові до того, що в цьому році українців будуть різним способом схиляти до такої, знаєте, капітуляції, під начебто загальними пафосними поглядами. Нам потрібно реалізовувати політику, яка б робила неможливим виконання тих речей, про які, зокрема, йдеться в статті Пінчука», - додав Андрій Іллєнко.

Як писав «Детектор медіа», Wall Street Journal опублікував статтю Віктора Пінчука, яка має назву «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією». В ній містяться наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

Згодом американське видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він відповідає на пропозиції олігарха, власника медіа-холдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше опублікував колонку у The Wall Street Journal про своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

На фото – Андрій Іллєнко

Фото: akcent.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY