detector.media
03.01.2017 19:48
Провайдери в Одесі відновлюють ретрансляцію 5-го каналу
Провайдери в Одесі відновлюють ретрансляцію 5-го каналу
Кабельні оператори Одеси вирішили відновити ретрансляцію 5-го каналу. За інформацією ЗМІ, телеканал погодився надавати свій контент безкоштовно.

Про це повідомляє одеське видання «Думская» з посиланням на інформацію одеських провайдерів кабельного ТБ.

Кабельні оператори підкреслюють, що 5-й канал погодився поставляти продукцію безкоштовно на відміну від інших загальнонаціональних українських телеканалів, які хочуть, щоб кабельники їм платили.

Нагадаємо, за повідомленнями користувачів кабельного телебачення Одеси, у новорічну ніч на 1 січня 2017 року частина одеських операторів кабельного ТБ відключила ретрансляцію загальнонаціональних українських телеканалів. Демарш пов’язаний із розбіжностями між провайдерами і найбільшими медіагрупами України щодо вступу в дію з 1 січня 2017 року норм скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП).

Зокрема, у провайдера «Сана Плюс» у переліку каналів на 2017 рік немає центральних українських каналів й всіх інші каналів, хто входять в їхні медіагрупи, а також 5-го каналу. Водночас інший провайдер «Тенет», який домовився про придбання всіх пакетів загальнонаціональних каналів, припинив ретрансляцію 5-го каналу.

Раніше на одеському сайті 7-го каналу з’явилося повідомлення, що рівно опівночі з 31 грудня на 1 січня кабельні мережі міста відключать 24 канали і одесити залишаться без центральних українських телеканалів.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня компанія-оператор послуг «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Водночас, за його словами, у кабельній мережі «Ланету» будуть ретранслюватись канали тільки трьох з чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY