detector.media
03.01.2017 12:24
Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії
Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство бути пильним через кібератаки з боку Росії під час виборів у Європі

Про це повідомили у прес-службі СКУ, пише УНІАН.

У Конгресі, зокрема, нагадали про введення США додаткових санкцій проти РФ через кібератаки під час президентських виборів 2016 року в США, а також засудили намагання РФ вплинути на виборчий процес у цій країні.

Разом з тим, як повідомляється, СКУ наголошує на серйозності небезпеки подібних кібератак з боку Росії, зокрема, під час майбутніх виборів у державах Європи у 2017 році.

Конгрес звертає увагу неурядових організацій, а зокрема тих, які активно просувають демократичні цінності, на важливість посилення своїх засобів безпеки, насамперед щодо баз даних, веб-сайтів, соціальних мереж і систем комунікації.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство, включно з неурядовими організаціями, бути надзвичайно пильним та робити відповідні заходи, щоб захищати себе від різних кібератак, які тепер активно веде Російська Федерація», – наголосив президент СКУ Евген Чолій.

Нагадаємо, 29 грудня стало відомо, що Рада національної безпеки і оборони України (РНБОУ) запровадила обмежувальні економічні та інші санкції проти РФ через продовження агресії проти України та наказала вжити заходів щодо забезпечення кібербезпеки, захисту критичної інфраструктури.

Того ж дня, під час засідання Ради Національної безпеки і оборони, Президент України Петро Порошенко заявив, що «впродовж останніх двох місяців на об’єктах п’яти відомств та тридцяти одного державного інформаційного ресурсу виявлено близько шести з половиною тисяч спланованих кібератак».

Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов заявив, що державні підприємства транспортної галузі вводять особливий режим контролю та захисту IT-систем. Раніше хакери атакували сайти Держказначейства, Мінфіну та інших українських відомств.

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY