detector.media
30.12.2016 11:51
Актор з новорічного «вогника» на «Інтері» став персоною нон грата в Україні
Актор з новорічного «вогника» на «Інтері» став персоною нон грата в Україні
29 грудня Служба безпеки України заборонила російському актрові Яну Цапніку в’їзд до України строком на п’ять років і поінформувала Міністерство культури України для внесення цього актора до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Своє рішення СБУ прийняла у відповідь на звернення голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка. Про рішення СБУ повідомив пан Артеменко на своїй сторінці у Facebook.

Ян Цапнік зіграв головну роль у новорічному «вогнику» на телеканалі «Інтер», який має вийти в ефір 31 грудня. Але він відомий також тим, що зіграв «ополченця армії ДНР з позивним Майор» у пропагандистському фільмі «Воєнний кореспондент», знятому телеканалом НТВ. На цю стрічку 29 грудня звернув увагу «Детектор медіа». Юрій Артеменко повідомив «Детектору медіа», що звернувся до СБУ з приводу Яна Цапніка з проханням перевірити інформацію щодо загрози національній та інформаційній безпеці України.

30 грудня голова Нацради отримав відповідь з рішенням СБУ. Юрій Артеменко наголосив, що «Інтер» нині має або прибрати «вогник» з ефіру, або вирізати кадри з Яном Цапніком: «Якщо Ян Цапнік дійсно бере участь у новорічному «вогнику» на «Інтері», сподіваюсь, що телеканал зверне увагу на інформацію від СБУ та своєчасно приведе свій ефір у відповідність».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY