detector.media
28.12.2016 09:10
ФБР не бере участі в розслідуванні вбивства Шеремета - Аваков
ФБР не бере участі в розслідуванні вбивства Шеремета - Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що агенти Федерального бюро розслідувань США до справи з розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні не залучені

Про це він сказав журналістам після урочистого вручення сертифікатів і ключів від квартир 58 родинам військовослужбовців та ветеранів Національної гвардії, пише УНІАН.

Міністра попрохали відповісти, чи працюють представники ФБР в Україні у справі вбивства журналіста Шеремета.

«Такі представники (агенти ФБР – ред.) не працюють, і, як я вже казав декілька тижнів тому, наступною новиною про розслідування справи Шеремета буде інформація про її розкриття. Ніяких інших новин з цього питання ми не даємо», - заявив він.

Зазначимо, 30 листопада виконуючий обов’язки глави Нацполіції Вадим Троян повідомляв, що експерти ФБР, які влітку були долучені до розслідування убивства журналіста Павла Шеремета,привезли в Україну висновки дослідження відеомоніторингу по справі.

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство було кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну.

Протягом останніх місяців поліція і силові керівники не розголошують жодної інформації, заявляючи, що це може нашкодити слідству.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY