detector.media
27.12.2016 18:31
У київському цифровому ефірі з’являться п’ять нових телеканалів – Нацрада змінила наповнення мультиплексу «Експрес-інформу»
У київському цифровому ефірі з’являться п’ять нових телеканалів – Нацрада змінила наповнення мультиплексу «Експрес-інформу»
27 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «Телерадіокомпанія “Експрес-інформ”» (одна з юридичних осіб 5-го каналу) на цифрове ефірне мовлення з використанням 43 ТВК у Києві.

ТРК «Експрес-інформ» має ліцензію на цифрове мовлення, але фактично є провайдером локального київського мультиплексу на 43 телевізійному каналі (ТВК). 27 грудня Нацрада змінила наповнення цього мультиплексу, задовольнивши відповідну заяву самого ліцензіата.

Раніше ТРК «Експрес-інформ» за ліцензією мала транслювати на 43 ТВК у цифровому ефірі п’ять телеканалів:

Нині ємність мультиплексу розширено до восьми телеканалів. Зі старого складу каналів залишилися тільки 5 канал, EU Music і NewsOne. А замість O-TV та ICTV до локального мультиплексу потрапили нові п’ять каналів: «Сонце», «Надія», «КРТ місто», Music Box і «Рада».

Тобто після внесених 27 грудня Нацрадою змін до мультиплексу ТРК «Експрес-інформ» записані такі вісім телеканалів:

Місяць тому, 18 листопада, Нацрада переоформила аналогічну ліцензію на цифрове ефірне мовлення ТОВ «Ера продакшн», яке використовує 41 ТВК у Києві. Ємність мультиплексу «Ери продакшн» було розширено до восьми телеканалів. Зі старого складу каналів залишилися тільки «Ера»/«UA:Перший» (на одному каналі), а сім інших – новачки цифрового ефіру. До мультиплексу «Ери продакшн» потрапили: «Правда тут», Boutique TV, М2, «Плюсплюс», «24», RTI і «100+».

Нагадаємо, 23 червня Нацрада продовжила ліцензії «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на цифрове ефірне мовлення в Києві (локальні київські мультиплекси). Водночас регулятор відмовив у продовженні подібної ліцензії ТОВ «Гамма-консалтинг».

Обом компаніям – «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» – Нацрада виписала особливі ліцензійні умови:

За даними єдиного державного реєстру, кінцевими власниками «Ери продакшн» є дружина народного депутата Андрія Деркача Оксана Терехова та Олена Федорова, яка є співвласницею компанії «Центральноєвропейські медіа ініціативи», що володіє колишнім провайдером мультиплексу МХ-4 ТОВ «УЦТМ». Кінцевим власником ТРК «Експрес-інформ», яка є однією з двох юридичних осіб 5-го каналу, є Президент України Петро Порошенко. А міноритарними співвласниками «Гамми-консалтинг» є сини лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка Андрій і Костянтин,. При цьому, за даними єдиного державного реєстру, в «Гамми-консалтинг» відсутній кінцевий бенефіціарний власник.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY