detector.media
27.12.2016 10:16
Бойовики передали Україні двох заручниць, серед яких - журналістка Ольга Сворак
Бойовики передали Україні двох заручниць, серед яких - журналістка Ольга Сворак
Вранці 27 грудня представники так званої «ДНР» передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох заручниць.

Про це повідомляє «Громадське телебачення».

Як зазначено, процедура пройшла між окупованими Донецьком і Макіївкою. Бойовики передали Рубану Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

За словами пана Рубана, передача жінок «сприятиме прискоренню процесу обміну полоненими в Донбасі».

Як повідомив «Громадському» заступник міністра оборони Василь Будик, далі жінок передадуть Службі безпеки України, поблизу Майорська Донецької області.

Як писав «Детектор медіа», 21 червня 2016 року стало відомо, що бойовики угруповання «ЛНР» затримали українську журналістку із Івано-Франківська, кореспондентку інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольгу Богданову (Сворак). Бойовики звинуватили її у шпіонажі. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Пізніше в СБУ повідомили, що не коментуватимуть затримання бойовиками журналістки. Натомість, івано-франківські журналісти заявляли, що домагатимуться визволення своєї колеги з полону бойовиків.

26 грудня представники ОРДЛО Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що готові передати народному депутату України Надії Савченко двох полонених жінок - івано-франківську журналістку Ольгу Богданову (Сворак) та Анжеліку Преснякову. Такі наміри вони назвали «актом доброї волі». 

Зазначимо, Надія Савченко не входить в офіційну групу переговірників в Мінському процесі, яка складається з представників України, Росії та ОБСЄ.  Депутат зустрілася з ватажками бойовиків у Мінську 7 грудня. Пізніше Надія Савченко підтвердила інформацію ЛІГА.net про те, що вона зустрічалася з ватажками терористів «ЛНР/ДНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким у Мінську.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY