detector.media
23.12.2016 09:27
Редакція «Української правди» вибачилася за фейкову новину про Коломойського
Редакція «Української правди» вибачилася за фейкову новину про Коломойського
22 грудня редакція інтернет-видання «Українська правда» вибачилася перед своїми читачам за поширення новини про націоналізацію «Приватбанку» з посиланням на фейкову Facebook-сторінку Ігоря Коломойського

19 грудня 2016 року видання опублікувало новину про те, що Коломойський, начебто, назвав націоналізацію «Приватбанку» рейдерством.

Зокрема, редакція послалася на сторінку у Facebook, яка насправді не належить Ігореві Коломойському. Цю новину було згодом видалено з сайту , а 22 грудня «Українська правда» опублікувала матеріал «Що стоїть за націоналізацією «Приватбанку». Верся екс-правління», в кінці якої редакція приносить вибачення за розміщення неправдивої інформації.

«"Українська правда" публікує позицію екс-правління "Приватбанку". Редакція намагалася дізнатися позицію Ігоря Коломойського, але поки він не доступний для коментарів. 19 грудня "Українська правда" помилково опублікувала новина з посиланням на несправжній аккаунт Коломойського. Редакція швидко розібралася, що коментар фейковий - і зняла новина. Ми приносимо вибачення читачам за нашу помилку», - йдеться в повідомленні видання.

Нагадаємо, 19 грудня за таку саму новину вибачився портал «Громадського телебачення» Hromadske.ua.

Зазначимо, «Громадське» та «Українська првда» - не єдині, хто 19 грудня опублікували новину з посиланням на фейкову Facebook-сторінку Ігоря Коломойського. Того дня такі повідомлення дали кілька десятків українських сайтів, у тому числі низка найбільших інтернет-видань. Зрозумівши помилку, більшість із них просто видалили фейкові новини із сайту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY