detector.media
22.12.2016 20:01
Харківські телеканали Simon і АТВК вилучили з ліцензій ретрансляцію, щоб потрапити в УПП
Харківські телеканали Simon і АТВК вилучили з ліцензій ретрансляцію, щоб потрапити в УПП
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії двох харківських телеканалів – Simon (ТОВ «Телерадіокомпанія “Сімон”») і АТВК (ПАТ «ТРК “Право А/ТВК“») – у зв’язку з вилученням їхніх ліцензій ретрансляції інших телеканалів.

За ліцензією телеканал Simon, що належить харківському бізнесмену Олександру Давтяну, мав ретрансляцію ТВі (хоча припинив ретранслювати ТВі ще у 2013 році), а «Право А/ТВК», який пов’язують з Арсеном Аваковим, – ретрансляцію «Еспресо».

Відмова від ретрансляції стала актуальною для харківських телеканалів у зв’язку зі зміною закону про універсальну програмну послугу (УПП): з 1 січня 2017 року в УПП залишаться тільки ті місцеві й регіональні телеканали, які мовлять власний продукт без ретрансляції.

Simon і «Право А/ТВК» не потрапили до нового переліку УПП в Харкові, затвердженого Нацрадою 24 листопада. Тому вони попросили Нацраду вилучити з їхніх ліцензій ретрансляцію та включити їхні канали до УПП.

Члени Нацради підтримали переоформлення ліцензій обох каналів, а склад УПП в Харкові планують змінити на наступному засіданні, 27 грудня.

Зауважимо, що українські телеканали мають можливість здійснювати ретрансляцію, яка де-юре оформлюється не як ретрансляція, а як виготовлення спільного продукту місцевого мовника та загальнонаціонального мовника. За такою схемою працюють більшість мережевих радіостанцій: вони оформлюють зі своїми місцевими партнерами угоди про спільне виробництво, а в ліцензіях місцевих партнерів цей продукт записаний як власний, без ретрансляції. Так само можна оформити і телевізійний продукт. Новий закон про УПП не заборонив входження до УПП мовників, які транслюють «спільний продукт».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY