detector.media
21.12.2016 20:14
«Громадське» вибачилося за фейкову новину про Коломойського
«Громадське» вибачилося за фейкову новину про Коломойського
21 грудня портал «Громадського телебачення» Hromadske.ua приніс вибачення своїм читачам за поширення новини з посиланням на фейкову Facebook-сторінку Ігоря Коломойського.

«Громадське» нагадало, що 19 грудня 2016 року опублікувало новину, яка містила наступний текст: «Коломойський назвав націоналізацію ПриватБанку класичним рейдерством».

Редакція послалася на сторінку у Facebook, яка насправді не належить Ігореві Коломойському. Попри те, що цю новину було видалено з сайту через кілька хвилин після публікації, 21 грудня «Громадське» опублікувало новину, в якій приносить вибачення за розміщення неправдивої інформації.

«Громадське дотримується редакційних стандартів, які передбачають, зокрема, вибачення за помилки або неточності в опублікованих матеріалах. Порушення редакційних стандартів – як і у випадку з цим матеріалом, розглядає редакційна рада Громадського», - пояснила редакція своє вибачення перед читачами.

«Громадське» - не єдине видання, яке опубліковало 19 грудня новину з посиланням на фейкову Facebook-сторінку Ігоря Коломойського. Того дня такі повідомлення дали кілька десятків українських сайтів, у тому числі низка найбільших інтернет-видань. Зрозумівши помилку, більшість із них просто видалили фейкові новини із сайту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY