detector.media
21.12.2016 18:57
Замість Світлани Заліщук делегатом у ПАРЄ став Костянтин Усов
Замість Світлани Заліщук делегатом у ПАРЄ став Костянтин Усов
21 грудня Комітет Верховної Ради України у закордонних справах виключив з постійних делегацій у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) та Парламентської асамблеї НАТО народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка», колишніх журналістів Світлану Заліщук і Мустафу Найєма.

Про це «Детектору медіа» повідомив член Комітету у закордонних справах Володимир Ар’єв.

За його словами, замість Світлани Заліщук до постійної делегації в ПАРЄ від фракції «Блоку Петра Порошенка» включений народний депутат, колишній журналіст Костянтин Усов.

Замість Мустафи Найєма до постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО включений народний депутат, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Володимир Ар’єв пояснив, що фракція вирішила виключити Світлану Заліщук і Мустафу Найєма з постійних делегацій через те, що вони є членами інших партій. Крім цих депутатів БПП замінила в різних постійних парламентських делегаціях іще кількох депутатів, зокрема Наталію Новак і Сергія Капліна.

Водночас Комітет у закордонних справах включив до постійної делегації в ПАРЄ депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. За словами пана Ар’єва, він включений до делегації за квотою «Опозиційного блоку» та замінив у делегації іншого представника «Опозиційного блоку» Дмитра Шпенова.

Нагадаємо, у листопаді під час засідання фракції «Блоку Петра Порошенка» народних депутатів БПП Світлану Заліщук та Мустафу Найєма виключили зі складу міжнародних делегацій. Світлана Заліщук заявляє, що це голосування на фракції було сфальсифіковано. «Фракція БПП 14 листопада, коли з подачі Кононенка було голосування, не мала кворуму. Коли я попросила протокол, то документ мені не давали кілька днів. Наступного дня з’ясувалося, що в депутатів збирали підписи про присутність заднім числом. Це називається фальсифікація. Після публічного скандалу було переголосування за участі кворуму», - написала вона у Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY