detector.media
20.12.2016 16:47
МВС щодо справи Шеремета: слідство триває
МВС щодо справи Шеремета: слідство триває
У Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) заявляють, що Національна поліція отримала весь комплекс допомоги від міжнародних партнерів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета

Про це пише «Українська правда» з посиланням на коментар директора департаменту з комунікацій МВС Артема Шевченка.

«Зараз ведуться активні оперативно-розшукові дії, окремо можу сказати, що Нацполіція отримала весь комплекс допомоги від міжнародних партнерів», –  сказав він.

Пан Шевченко також додав, що особисто допомагав в комунікації слідства, щоб провести допит з  деякими колегами-журналістами, які добре знали Шеремета.

«Головною новиною у справі стане новина про розкриття цього злочину. Слідство працює», –  сказав він.

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство було кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну.

Протягом останніх місяців поліція і силові керівники не розголошують жодної інформації, заявляючи, що це може нашкодити слідству.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY