detector.media
19.12.2016 16:50
Фільм Сеітаблаєва «Кіборги» отримав гроші від Держкіно
Фільм Сеітаблаєва «Кіборги» отримав гроші від Держкіно
19 грудня Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало з компанією «Ідас-Філм» контракт про надання проекту «Кіборги» про захисників Донецького ареопорту державної фінансової підтримки у розмірі 23 973,6 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

Повнометражний фільм «Кіборги» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисером стрічки є Ахтем Сеітаблаєв, автором сценарію – Наталя Ворожбит, продюсер – Іванна Дядюра.

Драма «Кіборги» –  історія про бійців, які боронять цілісність і незалежність України на Сході держави.

Як зазначено Держкіно, фільм розповідає про історію одного бойового чергування протягом кількох тижнів у вересні 2014-го, про те, як добровольча група військових вперше приїжджає до Донецького аеропорту, який вже понад чотири місяці утримується українцями в умовах постійної війни.

 «Моя мета – зберегти пам'ять про легендарних Кіборгів, а кіно є одним із найкращих засобів, аби це зафіксувати», зазначив режисер стрічки Ахтем Сеітаблаєв.

Нагадаємо, днями Держкіно уклало угоди на виробництво військової драми, ліричної комедії, мюзикла та документального фільму.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко нещодавно повідомив, що наразі за підтримки держави знімають 103 фільми, з яких 38 повнометражних ігрових та 4 повнометражні анімаційні.

Фото: Facebook голови Держкіно Пилипа Ілєнка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY