detector.media
19.12.2016 09:58
У підсумкових тижневиках «Інтер» згадав про можливу націоналізацію «Приватбанку», «1+1» – промовчав
У підсумкових тижневиках «Інтер» згадав про можливу націоналізацію «Приватбанку», «1+1» –  промовчав
18 грудня тижневі випуски новин великих українських телеканалів по-різному поставилися до топ-теми у фінансовій журналістиці щодо ймовірної націоналізації «Приватбанку».

У тижневому випуску «Телевізійної служби новин» на «1+1» 18 грудня не було згадано про події довкола «Приватбанку». Кінцевим бенефіціаром «1+1» є Ігор Коломойський, який до останніх подій був основним акціонером «Приватбанку».

Тоді як це була топ-тема тижня у фінансовій журналістиці, принаймні в усіх великих інтернет-виданнях була аналітика та прогнози націоналізації найбільшого комерційного банку країни, який має майже 20 млн клієнтів. А в день виходу тижневиків, 18 грудня, у  ЗМІ вже була інформація про те, що увечері можуть відбутися засідання РНБО та Уряду, на яких можуть бути прийняті рішення щодо «Приватбанку».

Водночас інші тижневики великих телеканалів 18 грудня по-різному поставилися до теми. Згадали про можливу націоналізацію тільки на «Інтері»: «Подробности недели» дали ВМЗ (відеомонтажна замітка - тобто відео з начиткою диктора, а не повноцінний сюжет) «Приватбанк может быть национализирован до конца 2016 года». «Факти тижня» на ICTV не давали сюжетів про ситуацію в «Приватбанку». «События недели» на каналі «Україна» теж не робили сюжетів на цю тему.

Нагадаємо, у «Приватбанку» вже заявили, що до націоналізації привели інформаційні атаки. Зокрема, директор з інформаційних технологій «Приватбанку» Дмитро Дубілет акцентує на «Інтері».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY