detector.media
19.12.2016 09:12
У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки
У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки
Директор з інформаційних технологій «Приватбанку» Дмитро Дубілет повідомив про інфомраційні атаки, які й призвели до націоналізації найбільшого комерційного банку України

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook:

«З тих пір, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них.

Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найважчою. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих клієнтам, які панікували, в банкоматах і відділеннях».

Зокрема, пан Дубілет звинуваує телеканал «Інтер».

«До речі, в суботу, коли паніка почала потроху спадати, контрольний постріл зробив "Інтер" у вечірньому випуску новин: "У понеділок "Приватбанк" призупинить всі платежі! Втім, ми не отримали ні підтвердження, ні спростування цієї інформації від прес-служби банку ". Думаю, для журналістів "Інтера" уготовано окреме місце в пеклі (від прес-служби пекла я спростування не отримав)», – написав пан Дубілет.

Власне, як він зазначив, «рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі» було прийнято саме в той момент, коли керівництво банку зрозуміло, що цю інформаційну атаку «Приватбанк» може не пережити, і що під загрозою можуть опинитися клієнти.

Він зазначив, що у націоналізації «Приватбанку» також винен і депутат-утікач Олександр Онищенко.

«З тих пір, як наш улюбленець Онищенко зареєстрував два роки тому законопроект про націоналізацію "Приватбанку", цю тему почали регулярно розганяти ворожі ЗМІ. Так націоналізація перетворилася в страшилку, яка розполохувати наших вкладників, що в підсумку і призвело нас до цієї ситуації», – написав пан Дубілет.

Крім того він повідомив, що «Приватбанк» буде працювати далі в стандартному режимі, що націоналізація не вплине на якість його роботи, а новим головою правління стане екс-міністр фінансів Олександр Шлапак.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY