detector.media
16.12.2016 18:34
Поліція на Волині відмовила чиновниці у відкритті кримінального провадження щодо інтернет-видання «Район.Рожище»
Поліція на Волині відмовила чиновниці у відкритті кримінального провадження щодо інтернет-видання «Район.Рожище»
Начальниця відділу культури Рожищенської райдержадміністрації (Волинська область) Тетяна Новосад написала заяву в поліцію у відповідь на публікацію журналістів сайту «Район. Рожище». Чиновницю обурили факти про її у минулому приналежність до «Партії регіонів», які були викладені у статті. Поліція відмовила Тетяні Новосад у відкритті кримінального провадження за її заявою.

Про це повідомляє «Громадське радіо».

В публікації під назвою «З комірки історії. Спадок рожищенського осередку «Партії Регіонів» на сайті «Район.Рожище»  йшлося, що Тетяна Новосад перебувала в «Партії регіонів» і незважаючи на люстраційну перевірку продовжує працювати на керівній посаді. Видання також опублікувало документи, які свідчать про колишню причетність чиновниці до «Партії регіонів», серед них –  її підпис у відомості про сплату членських внесків.

Нагадаємо, у своїй заяві до поліції чиновниця стверджувала, що інформація про її причетність до ПР неправдива. Вона також просила встановити особу, яка надала виданню документи щодо її членства в ПР, та стверджувала, що викладена інформація «причинила їй моральну шкоду».

Редакція «Район.Рожище» заявила, що «не має жодних підстав сумніватися у надійності джерела, яке передало документи щодо приналежності Тетяни Новосад до "Партії регіонів"».

Наразі в прес-службі поліції повідомили, що за даним фактом були проведені перевірки, однак підстав для відкриття кримінального провадження не знайшли: «28 листопада із заявою до Рожищенського відділу поліції зверталася депутат райради, держслужбовець з приводу публікації на одному із сайтів, де на її думку було розміщено неправдиву інформацію щодо її участі у виборчій кампанії від "Партії регіонів" і причетності до "Партії регіонів". Одним словом, було зареєстровано заяву належним чином в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень , проведено ретельну перевірку і  ознак чи підстав для відкриття кримінального провадження не виявлено, про що і повідомлено заявницю».

Заявниця Тетяна Новосад відмовилась пояснити, чому поскаржилась на публікацію в поліцію: «Ні, дякую, я зараз дуже зайнята. Я коментувати нічого не буду, тому що я не можу розмовляти».

Видання повідомляє, що після поразки режиму Януковича Тетяна Новосад у березні 2015 року стала керівником первинної організації політичної партії «УДАР» у місті Рожище,  а на місцевих виборах стала депутаткою  Рожищенської райради від «Блоку Петра Порошенка».

Також видання зазначає, що у відкритих джерелах можна знайти інформацію й про те, що вона успішно пройшла люстраційну перевірку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY