detector.media
13.12.2016 19:37
Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн
Євтухов заплатив Кауфману за «Фокус медіа» 2 млн грн
Новий власник журналу «Фокус» Анатолій Євтухов заплатив Борису Кауфману за бренд 2 мільйони гривень

Про це стало відомо з інтерв’ю власника  Business Radio Group Анатолія Євтухова, яке опублікував MMR.

За його словами, ідея покупки  не була спонтанною.

«Оголосити про угоду збиралися офіційно 16 грудня, але інформація з Держреєстру зробила її відомою раніше. Сума угоди з Кауфманом - 2 млн грн, - зазначив пан Євтухов. - Вважаю, це більш перспективним напрямком в порівнянні з такими традиційними медіа, як радіо або преса. І якраз коли я вже був готовий до придбання електронного ЗМІ, підвернувся цей бренд, причому не найгірший».

Новий власник запевнив, що якби не «Фокус», то він би створював електронне ЗМІ з нуля.

«В даному випадку, основна ідея покупки - сам бренд. На медійному ринку у нас не так багато брендів, і у "Фокуса" - хороша репутація», - говорить він.

Крім того, Євтухов зазначив, що не інтегурватиме Bussines Radio Group і «Фокус медіа», бо вони - «полярні медіа», і якщо їх «перемішати, то нічого доброго не вийде».

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що власник радіохолдингу Business Radio Group Анатолій Євтухов придбав видавничий дім «Фокус медіа», що є видавцем журналу «Фокус» та інтернет-видання focus.ua. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі.

Раніше компанія «Фокус медіа» належала групі Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Vertex United викупила «Фокус медіа» в Бориса Ложкіна та Геннадія Боголюбова (акціонерів «Українського медіа холдингу») в червні 2013 року.

Анатолій Євтухов є співвласником і керівником радіохолдингу Business Radio Group, що об’єднує радіомережі «Шансон» і «Любимое радио», а також радіостанції «Бізнес-радіо» та DJFM. Зокрема, разом з ним «Любимым радио» володіє народний депутат Віталій Хомутиннік із партії «Відродження».

За даними видання «Бізнес Цензор», представники нового інвестора ведуть перемовини з кандидатами на посаду головного редактора журналу «Фокус», який зможе досягти «нових амбіційних цілей».

Нагадаємо, що з вересня у «Фокусі» змінилися головред і заступники. Зокрема, Яна Мойсеєнкова, яка займала посаду головного редактора журналу, стала шеф-редактором видання, а на її місце прийшов Сергій Литвиненко, який раніше був її заступником.

Директором «Фокус медіа» раніше був телепродюсер Ілля Ноябрьовзять Бориса Кауфмана.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY