detector.media
13.12.2016 11:51
StopFake заявляє, що портал блокують у Криму і на території Росії
StopFake заявляє, що портал блокують у Криму і на території Росії
12 грудня доступ до сайту проекту StopFake виявився заблокований на території Криму. Редакція наразі фіксує 3% заходів користувачів з території півострова, ще 157 учасників групи проекту в соціальній мережі Facebook з Криму.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

Співзасновниця проекту StopFake Марго Гонтар зазначила, що команда проводила опитування серед користувачів інтернету на території Росії, звідки також прийшли суперечливі дані.

«І ось, наприклад, ми дізналися, що з деяких точок Москви нас не бачать, але з інших місць в тій же Москві на нас можна зайти. У всіх, хто не міг перейти на сайт, з'явилося повідомлення від Роскомнагляду про те, що цей сайт не рекомендований», - пояснила вона.

Нагадаємо, сайт для перевірки фактів Stopfake.org був запущений 2 березня 2014 року. Ініціаторами його створення виступили викладачі, випускники та студенти Могилянської школи журналістики та програми для журналістів і редакторів Digital Future of Journalism. Метою проекту є перевірка і спростування перекрученої інформації і пропаганди про те, що відбувається в Україні, яка поширюється в ЗМІ. Проект StopFake.org не пов'язаний і не підтримується фінансово урядовими організаціями України.

У жовтні портал StopFake запустив німецьку версію свого ресурсу. Вона стала десятою за рахунком іншомовною версією порталу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY