detector.media
12.12.2016 16:12
Держкіно оголосило Десятий конкурсний відбір кінопроектів
Держкіно оголосило Десятий конкурсний відбір кінопроектів
12 грудня Державне агентство з питань кіно оголосило Десятий конкурсний відбір кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів.

Оголошення опубліковано на сайті Держкіно.

Кінопроекти розглядатимуться у конкурсних категоріях:

- дитячі повнометражні фільми;

- дебютні фільми;

- неігрові національні фільми;

- неігрові ко-продукційні фільми;

- анімаційні короткометражні фільми;

- анімаційні повнометражні фільми;

- ігрові повнометражні національні фільми;

- ігрові повнометражні ко-продукційні фільми.

Усі ігрові повнометражні фільми будуть у відповідних конкурсних категоріях додатково розділені за критерієм авторське кіно та кіно, орієнтоване на широку глядацьку аудиторію, уточнило відомство. Відтак, продюсерів просять при оформленні документів зазначати конкурсну категорію проекту.

Окремо ігрові та неігрові фільми прийматимуться у тематичних сесіях:

- «Про героїзм воїнів, які брали участь у захисті України»;

- «До 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні».

З 1 лютого до 17 березня 2017 року Держкіно проводитиме консультації, а з 20 березня до 7 квітня – прийматиме документи на конкурс.

Для участі в конкурсі виробники мають подати до Держкіно заявку на участь у конкурсному відборі (Додаток 1 до Порядку), документи згідно з переліком (Додаток 2 до Порядку), фінансовий план фільму (Додаток 3 до Порядку) та помісячний план фінансування кінопроектів з боку Держкіно, згідно з кошторисом (Зразок). Зразки документів розміщені на сайті. До пакету документів також необхідно додати перелік активних посилань в інтернеті на попередні роботи режисера та продюсера фільму.

Для фільму, що перебуває на завершальній стадії виробництва, до пакету документів необхідно надати додаткові документи і матеріали (Додаток 4 до Порядку).

При подачі кінопроекту, орієнтованого на широку глядацьку аудиторію, продюсери мають надати документи, що підтверджують зацікавленість в участі у створенні фільму загальнонаціональних телеканалів та кінодистрибуторів. Маркетингова стратегія та продюсерське бачення кінопроекту мають містити концепцію створення телевізійної версії фільму.

Документи слід подавати українською мовою, у п’ятьох примірниках. Електронна версія документів має бути записана в один файл (назва кінопроекту зазначається латиницею) у форматі Microsoft Word об’ємом до 3 мегабайт.

Держкіно прийматиме документи в будні дні з 10:00 до 16:00 за адресою: Державне агентство України з питань кіно, кім. 419, 412, вул. Лаврська, 10, Київ, 01010. Контактний тел. 280-11-72, 280-07-95, 280-04-82 (відділ формування та реалізації програм створення та розповсюдження національних фільмів). Відомство застерігає, що в останній день подачі документів зможе прийняти тільки 15 кінопроектів, тому просить подавати їх заздалегідь.

Нагадаємо, 21 вересня Державне агентство з питань кіно оголосило переможців Дев’ятого конкурсного відбору проектів, які претендують на державне фінансування. Серед переможців - 48 кінопроектів. За результатами пітчингів Експертна комісія з питань кінематографії затвердила узагальнений рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.

20 жовтня Міністерство культури України одноголосно затвердило нову редакцію Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки, включивши до неї переможців Дев’ятого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно та виключивши 24 завершених виробництвом фільми та 3 кінопроекти, які протягом трьох років не ініціювали підписання договору про державну підтримку. До нової редакції Програми увійшли 48 кінопроектів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY